Projecten


Voor clubleden zijn er speciale projecten geweest waar zij - tegen betaling - aan mee konden doen. 

Het Instituut voor Verwondering: Een soort cursus kijken. 

Quarantaine Club: 40 dagen lang iedere dag een inspirerend verhaal met bijbehorend - die dag opgenomen - liedje. Soms oud soms nieuw, maar altijd een setje vormend met het verhaal. Voor 1 euro per dag. 40 euro dus. Daar hebben 300 mensen aan meegedaan en zo heb ik de lockdown in 2020 overleefd. Het bleek heel goed voor mij, want ik moest iedere dag aan de bak. Maar ook voor de mensen. Dat ging echt wat betekenen.

Moby Dick Leesclub: Een online feuilleton dat iedere dag, 46 dagen lang, een hoofdstuk groeide. Over Mondo Leone's laatste zoektocht. Een spannend true crime verhaal (met film, archieffragmenten, foto's en muziek) waarbij ik op zoek ben gegaan naar een ontbrekend stuk wereldgeschiedenis, waar de politie ook naar op zoek is. Een begraven tonnetje dat ergens in een bos ten noorden van Parijs moet liggen. Het heet Moby Dick leesclub omdat de mensen die meedoen iedere dag zelf het - steeds veranderende - wachtwoord naar een geheim deel van deze site moeten decoderen. Daarbij wordt het boek 'Moby Dick' gebruikt. Net zoals dat in 1977 gebruikt is. Moby Dick Leesclub was een succes in 2020 en 2021 en gaat in september 2022 weer open.

Binnenpretpakket: Iedere dag van de maand februari 2022 een zinnenprikkelend filmpje.

Rondo Leone: Een virtuele stadswandeling door Utrecht. Op z'n Mondo Leone's, dus met veel aandacht voor details waar gewone mensen aan voorbij lopen. Maar die in mijn geval tot liedjes en verhalen hebben geleid.