Mafia 2


Napels


Ik ben net teruggekomen uit Napels.

Beeld


Ik was met Marcel (Prins, goede vriend en vaste cameraman) naar was gegaan om 'La Villa di Walterino' te filmen. Camorra (Napolitaanse Mafia) baas Walter Schiavone, broer van Sandokan Schiavone, de baas der bazen. Walter is met vier keer levenslang nu goed opgesloten, maar die Walter had zijn droomhuis gebouwd. In Casal di Principe, een troosteloos voorstadje van Napels:

Villa di Walterino


Ik had gelezen in 'Gomorra' dat Walterino Schiavone het huis van Tony Montana (Al Pacino) uit Scarface had gecopieëerd. Min of meer.

Trappen van Scarface
Trappen van Waltertje


Let op de dubbele trap, net zoals Tony Montana had.

Pacino


Toen meneer Schiavone gearresteerd werd heeft zijn familie het huis leegehaald. Daarna hebben ze er autobanden in verbrand. Wat een plek. Het lijkt het vakantiehuis van Darth Vader wel. Of een optrekje van Nero.

Badkuip


De badkuip.

Afdruk


Waarin kennelijk onlangs iemand met de broek aan in had gezeten. Later kwam ik er achter wie.

Koperen kop


Na afloop kregen we van de man die ons de rondleiding gaf, de baas van Agrorinasce, de organisatie die geconfisceerd mafia vastgoed (meer dan 60 villa's ten noorden van Napels) een nieuwe publieke bestemming geeft, een cadeautje:

Mozzarella.

Van...

Mozzerella


Waar ken ik die naam toch van?