Elmau experience


Luxury Spa plee


Toen ik twee en een half jaar geleden een advocaat vond die bereid was mij 'no cure no pay' bij te staan in het schatgraafavontuur en hij hoorde dat dit in Mittenwald was, zei hij (na te doen met hete aardappel in de keel): Mittenwald! Dan moet je naar Schloss Elmau! Dat is gewéldig! Daar heb je iedere avond gratis klassieke muziek en de goedkoopste kamer is 100 euro of zo...

Elmau


Dus ik ben naar Elmau gegaan. Heb vrouw en kinderen meegenomen (want ik vond dat mijn kinderen er recht op hadden bij de afloop van dit avontuur te zijn. Ik wist nog niet dat dit niet de afloop zou worden).

Vleugel


In 'Luxury Spa and Cultural Hideway' Elmau heb je inderdaad gratis klassieke muziek van topniveau. In ruil voor (ik geloof) twee overnachtingen spelen wereldklasse muzikanten gratis. Overdag kun je ook gewoon gratis door een willekeurige deur iemand waanzinnig knap cello horen studeren. Dat is dan ook het enige dat gratis is...

O ja en het uitzicht (nou... niet helemaal, want om bij Elmau te komen moet je over een privé tolweg):

Elmaus uitzicht
Graven met rechtsbijstand


Ik heb zo ongeveer niks van Elmau meegekregen. Ik was bezig met heel andere, behoorlijk onculturele maar vooral zeer onluxueuze zaken bezig, zoals het graven van een gat. Dit zijn trouwens mijn twee advocaten, links en rechts van me. Uiteindelijk werd ik om half 3 gestopt door de politie.

Polizei


De Mittenwaldse politie die nu, met 10.000 collega's met iets heel anders bezig is.

Polizei bij Elmau

 

G7


Vandaag is namelijk de G7 in Schloss Elmau gestart.

The big O met Bayern


Merkel komt er graag en vaker naar ik begrijp en the Big O zal het er zeker naar zijn zin hebben.

Het personeel knipmest en zegt bij alles wat je ze vraagt: Gerne! Daar moet je van houden. Ik word er ongemakkelijk van, maar de groten der aarde zullen misschien niet minder verwachten.

Mijn favoriete herinnering aan Elmau was dat ik de avond na het graven voor het eerst sinds weken gewoon naar de WC kon. Serieuze stress, weet ik nu, slaat op mijn darmen. Ik heb uit puur enthousiasme dan ook bovenstaande foto gemaakt van de Elmause WC. 

Die '100 euro of zo...' van de advocaat klopte niet. Bij lange na niet. Welkom in de wereld van de advocaten. Drie overnachtingen in Elmau en drie keer iedereen vrijhouden maakte mij 4000 euro lichter. Elm-auw.

Het schatgraafverhaal was nog niet afgelopen en de bodem van mijn eigen schatkistje was al in zicht. Daar was de stress weer en het geborrel in mijn buik. Dat zou nog maanden aandhouden. 

Na mijn afrekenen ging iedereen (advocaten - die betaalden wel hun eigen kamer -, crew  - die hadden in een pension geslapen - en gezin) terug naar Nederland en ik moest blijven. Ik verkaste naar Hotel Post in Mittenwald, meer passend bij mijn plotseling enorm geslonken budget. 

Met naast mijn bedje, mijn schop.

Schop
Bak


En de emmer die we bij het graven hadden gebruikt. Rechts van de emmer zie je mijn gitaar. Voor het geval ik een schat zou vinden en een persconferentie moest houden en uit moest leggen door welk liedje ik ooit een foto maakte van een 'M' die mij op het idee bracht voor mijn uitleg van de gecodeerde boodschap. Hahaha! 

Dit is een kleine sfeerimpressie van het toilet in Hotel Post, waar ik minder gelukkige momenten doorbracht dan in Elmau:

Hotel Post plee


Ik heb geen geschiedenis geschreven.

Die persconferentie is er nooit gekomen.

Laten we hopen dat de Obama's van deze wereld dat beter doen in Mittenwald.