Dikke Drukkie


Beam


Vandaag gebeurden er twee dingen.

Klas


Ik speelde en vertelde op een middelbare school in Horst, in Limburg.

Voor middelbare scholieren laat ik altijd het verhaal van Juan Mann zien, de man die het fenomeen 'Free Hug' heeft bedacht en die ik ben gaan opzoeken in Australië. Het interview met hem is, al zeg ik het zelf, echt bijzonder. Die Free Hugs komen voort uit grote persoonlijke nood en eenzaamheid. Hij is een inspirerend voorbeeld van iemand die zich aan zijn eigen haren uit het moeras heeft getrokken.

En dat werkt. Ook bij middelbare scholieren. Na afloop bleven een jongen en een meisje (14 denk ik, het was 2 Havo) hangen. Ze wilden mij een knuffel geven.

Nou... dat is toch wat. Vind ik. Voor pubers! Echt hartverwarmend.

Twee weken geleden gebeurde het ook op een middelbare school in Utrecht.

En vandaag kreeg ik te horen dat de reissubsidie voor Zuid Afrika is toegekend! Jeej. Ik ga op het Huiskamerfestival in Darling (bij Kaapstad) spelen! Begin september. 

Straat


Bij dit festival wordt er in verschillende huiskamers in verschillende wijken, dus ook de townships gespeeld. Omdat de townships gescheiden zijn van de rest van het plaatsje door de spoorlijn, waar de treinen al toeterend overheen denderen, wil men graag dat ik het verhaal achter het mooie Amerikaanse treintoeterakkoord ga vertellen.

En weer het verhaal van de Free Hugs.

En een goede knuffel, schijnt in Zuid Afrika een Dikke Drukkie te heten. Begreep ik van een vriend van me die er vorig jaar gestaan heeft. Dan weet je dat.