Smak, smak...


Zonnebloem


Gisteren speelde ik twee liedjes in een radiogprogrammaatje langs de Tour (in Utrecht) en werd mij gevraagd of mij (als verwonderaar) iets was opgevallen. Nou ehhhh... neu. Ja, ik heb veel geel gezien. Zelfs een zonnebloem (ik zou 's nachts spelen op de Vincent van Gogh wandeling in Zundert en dan valt dat wel op). En er was een bij bij.

De bloemetjes en de bijtjes, dat blijft mooi, zeker nu de bijen het moeilijk hebben.

Bauke op fout stuk straat


Later, toen ik naar huis ging zag ik nog wel een stuk straat met geschilderde aanmoedigingen. Wat ik dan weer mooi vind is dat de aanmoedigers het parcours waarschijnlijk niet kenden. Deze straat zou niet gebruikt worden. In elk geval niet in de tijdrit. Maar goed, misschien weten de mensen die van 'hup' gaan meer dan ik.

Iets anders wat mij (ook weer later) opviel, niet om te zien, maar om te horen, is dat er in Utrecht verteld werd dat je de Fransen altijd gelijk moest geven. Er waren veel Fransen in de stad. Er zijn namelijk heel veel Fransen betrokken bij de Tour, er rijden zelfs Franse politiemannen mee.

En vandaag viel mij, in dat licht, nog iets op. Bij het TV kijken.

De route werd gewonnen door Greipel, een Duitser.

Greipel


Na afloop, op het podium, in Zeeland, Nederland, staan er twee ronde-missen naast hem. Een geeft hem een soort van herinneringsding en de ander:

Kus
Kus
Kus


Kust hem drie keer op de wang. Nou ja kust, kust.... het zijn echte 'ronde-missers'. Maar toch, drie keer. Naar goed Hollands gebruik. Uiteraard. Als je "Ontdek je plekje" met de tour-helicopter in Holland doet, dan doe je ook "Toont de gewoonte'.

Ik weet dat andere 'volkeren' die drie kussen raar vinden. Zoals bijvoorbeeld... de Fransen.

Toen Greipel voor de tweede keer gehuldigd werd (hij kreeg de groene trui aan, je maakt wat mee als winnaar) waren er twee andere ronde-missen. In stemmig groen.

Bloem


Eerst een bloemetje en dan kussen:

Kus


Kus...

Kus


Kus...

Heh?


Huh?

Je ziet Greipel zijn wang toewenden, maar zij doet er maar twee. Zoek maar op.

Omdat zij er altijd maar twee doet, denk ik.

Heh?


Hij kijkt ook van: Wat was dat nou?

En een Zeelandse ronde-miss-dame zou dat nooit doen. Volgens mij.

Niet iedereen kan en wil ronde-miss worden, maar deze leuke vrouw wel. Misschien vindt zij drie kussen raar, ronduit stom zelfs, maar op zo'n moment... als die Duitser er gewoontegetrouw van uit gaat... en er niks mee bedoelt (en dat is zo, ze kussen er allebei kilometers naast) dan doe je er drie. Voor de camera. In Nederland.

Maar dit meisje niet.

Zij is een Française volgens mij.