Kijksels


Steiger


Ik weet ook niet wat het is. Een onbesteigbare steiger, met een hek van zonnestralen in de zon. Een verwonderbaarlijk beeld.

Dat krijg je als je veel kijkt. Dan zie je nog eens wat.

En ik wilde deze foto graag laten zien, omdat ik hem dan ook op de 'voorpagina' van de site kan zetten en dat leek me wel een mooi beeld. Dat is je neem ik aan opgevallen hè? Dat de voorpagina (als je www.mondoleone.nl intypt) steeds het plaatje van het nieuwe dagboek is, zodat je weet dat, als er een plaatje staat dat je nog niet gezien had, er een nieuw dagboekstukje is.

Er is nog meer nieuws. Ik heb in Amsterdam op straat ook nog een 'a' gevonden. Een stempel.

a


Dat het nou net een 'a' op dit moment is, is wel toevallig. Het Instituut voor Verwondering, Mondo Leone's kijkopleiding heeft een lesmethode (nou ja, lesmethode...) en die heet 'METHODE a'. Met een kleine letter a. Deze 'methode' gaat over de kunst van het 'a' zeggen en beginnen met je eigen fascinaties te volgen. Ik wilde geen hoofdletter A omdat een kleine gemakkelijker is om te zeggen. Dus van alle letters is dit de passendste.

Ik vond deze kleine 'a' toen ik bij een uitgeverij ging praten, omdat het Instituut voor Verwondering voor de eerste keer een Amerikaanse schrijver (met een in mijn ogen zeer fascinerend verhaal) naar Nederland gaat halen. 

a


Hier is de 'a' voor de deur van de uitgeverij.

Ik ben niet bijgelovig. 'Bijgeloof brengt ongeluk' zeg ik altijd. Maar ik heb wel gevoel voor symboliek.

Toen ik terugliep van de uitgeverij (ik ga nog niet verklappen wie hij is, maar zijn naam is Carl Hoffman, en dat hij komt is zeker, we hebben zijn komst al gecrowdfund) zag ik ook nog dit:

Muis


Een witte muis-schuimpje op een tram.

Wat de symboliek daarvan is ontgaat me. Maar het is in elk geval geen grijze muis. Dat zijn mensen die met het Instituut mee doen ook niet. En een witte muis hoort bij experimenten. Precies wat het Instituut voor Verwondering is.