Nazi trein in Polen


Panzerzug

Het wordt reppiger en roeriger rondom de nazi trein die onder de grond zou moeten zitten in Polen. Begrijp ik.

Ik ben niet met de schop naar Polen vertrokken. Ik zit in Zuid Afrika, waar dit verhaal niet leeft. Een foto, ter verhoging van de sfeer, ik zal snel wat meer laten zien:

Kleine man met grote banjo

Ah, nog eentje:

Pa en ma met de gitaar

Terug naar de trein.

Ik kreeg een bericht van Ferry, de geoloog die voor mij tijdens het schatgraafavontuur met de grondradar onderzoek heeft gedaan. Hij is een authoriteit op grondradargebied. Hier beneden zie je hem uiterst rechts, terwijl er grondgeradard werd in Beieren.

Ferry en Maarten

Ferry's meting in Beieren was correct. Hij had een anomalie gemeten, een ding in de grond. Dat ding was niet het schroot dat in de media kwam en is ook daadwerkelijk gevonden. Het was een grenspaal.

Ferry is de nuchterheid zelve, hij is een wetenschapper.

Ferry met Rayfinder

Ferry geloofde niet in de Rayfinder-detector die ik voor 2500 euro had gekocht. Hij vindt het een turbo-wichelroede. Ik had nog gebeld met de baas van de Rayfinder-fabriek. Ene John in Athene. En vroeg of hij misschien resultaten of publicaties had van wat er nou gevonden is met dit ding. En die man zei: als mensen iets vinden dan willen ze het niet publiek maken. Ja. Zo lust ik er nog wel een paar. Welkom in de schimmige wereld van de schatgravers. En mensen die rijk worden aan het verkopen van detectors aan goudkoortsigen.

Ik geloof Ferry. Ik heb die Rayfinder dan ook weer terugverkocht aan de winkel.

En Ferry is het niet eens met de interpretatie van de grondradar resultaten in Polen.

Minister Piotr

De Poolse minister Piotr Zuchowski heeft gezegd dat je op de grondradarbeelden het perron en de kanonnen van de gepantserde trein kon zien. En dat hij daardoor 99% zeker is dat de trein bestaat.

Maar Ferry zegt: perron en kanonnen zien... dat kan niet. Dat is een natuurwetenschappelijk feit.

Om met grondradar diep in een berg een tunnel te kunnen zien werk je met een lage frequentie en daarmee kun je iets met enkele decimeters diameter, bijvoorbeeld een kanon, onmogelijk zien. Dat is te klein.

Er zou zeker een trein kunnen staan, maar die kanonnen zijn 'hinein interpretiert'. Of 'wishful thinking' in de taal van de andere kant van de oorlog.