Mama Afrika


Mama Afrika

Ik zag 'Mama Africa' in het kleine Zuid-Afrikaanse plaatsje Darling, waar het de naam van een unisex kapper is die ook koelkasten repareert... en TV's maar ook schoenen...

Mama Afrika

En in Kaapstad, waar het een restaurant en club is.

In Darling speelde ik op een huiskamerfestival in het huis van de baas van de recherche, die mij, toen ik hem eenmaal beter kende een geweldig verhaal vertelde waar ik hopelijk een nieuw muziekfilmpje van ga maken.

Stef en Sylvestre

In Kaapstad ging ik op bezoek bij Stef Bos, waar ik samen met hem en Sylvestre Kabassidi uit Congo wat heb zitten pielen en kletsen.

Ik vond het een zeer inspirerende trip waar ik jullie graag deelgenoot van zou willen maken.

Daarom ga ik daar volgend weekend, op zaterdagavond 26 september en zondagmiddag de 27e over vertellen, zingen en dingen laten zien. In het hoofdgebouw van het Instituut voor Verwondering uiteraard, wat in principe ieder laatste weekend van de maand open gaat.

Ik zal iets laten zien van wat ik op het festival gedaan heb. En het verhaal van Okki, baas van de recherche vertellen.

Jongetje met banjo

Ik zal proberen de inspiratie over te brengen. En laten zien hoe Afrika al veel langer een rol speelt in mijn leven en muziek. Mama Afrika, eventjes in Utrecht.

Phil Lynott

Ook zal ik, omdat het er nou eenmaal bij hoort, het verhaal van mijn grote dode held afstoffen en weer eens laten zien en horen. Over de half Ierse, half Afrikaanse Phil Lynott.

Het is kort dag, dat weet ik, dat past ook bij het onderwerp vind ik.

Zin om te komen? Stuur een mailtje naar info@instituutvoorverwondering.nl