Windbuil Collectief


Windbuilcollectief

Laat ik er maar eerlijk voor uitkomen. Ik heb op de 50-Plus beurs gespeeld. Ik geloof dat het geen verpletterende indruk gemaakt heeft op de 70-Plus (leeftijd hè, niet het aantal, dat waren er 10-Min) mensen die bij het podium een frietje zaten te eten.

In het radioprogramma, Plein 5, waar ik te gast was, was een prijsvraag. Je moest een cryptogrammige omschrijving verzinnen voor 'doedelzakband'.

Ik heb toen stiekem meegedaan onder de naam van mijn vrouw. En gewonnen. Hahaha. Met 'windbuilcollectief'.

En de winnaar is...

Hier maakt een doedelzakkende meneer de uitslag bekend.

En de prijs is: twee kaartjes voor de internationale taptoe in Lommel! (En twee kaartjes voor Liesbeth List, daar wil ik wel naar toe).

Jeeeej! Ehm. De taptoe in Lommel.

Maar nou wist de prijswinnares wel een goede bestemming: haar tante B.

Tante B

Hier staat tante B (rechts) in haar jonge jaren (50-MinMin) in Schotland.

Ik wist het niet, maar sommige Nederlandse kinderen zijn na direct na de oorlog om aan te sterken naar Engeland en Schotland gegaan.

Evening Dispatch

Hier zie je een hele groep in Edinburgh.

En tante B. heeft heel goede herinneringen aan doedelzakken. Sterker nog, ze had geprobeerd om kaartjes voor deze taptoe te kopen maar dat moest via internet en dat was niet gelukt. Ze is nu wel degelijk 50-Plus, namelijk 85.

Kaartjes

Voor tante B. En haar nieuwe vriend. Die is 90, maar ziet er volgens haar nog uit als 80.

Ik kan me geen betere bestemming voorstellen.

Lees hier hoe het was bij Liesbeth List.