De zaak Rockefeller


Artikel

Gisteren in Trouw: een artikel over de zaak Rockefeller, met daarin een telefonisch interview met de Amerikaanse schrijver Carl Hoffman, die een boek over deze zaak heeft geschreven. Als je op de foto klikt kun je het artikel lezen.

Ik vind dat een bijzonder boek (niet in de laatste plaats omdat ik in het verleden zelf met deze zaak bezig ben geweest), zo bijzonder dat ik het initiatief heb genomen om met het Instituut voor Verwondering Carl Hoffman naar Nederland te halen.

Daarmee zijn we ook nog eens actueel omdat zijn boek nu, begin oktober, in het Nederlands verschijnt onder de titel: Wreed Paradijs.

Hij vertrekt vandaag vanuit Washington en zal vrijdag en zaterdagavond onze gast zijn in het hoofdgebouw(tje) in Utrecht. Een intieme avond met een ijzersterk verhaal. Precies zoals ik ze graag zie: aan de ene kant Kuifje, aan de andere echte geschiedenis. Spannend én interessant. Echt én live verteld. En wat ik graag meer zou doen in dat hoofdgebouw van het Instituut voor Verwondering.

Als gastheer van de avond zal mijn invalshoek anders zijn dan die van de krant. Trouw focust op politiek. Ik niet zozeer, want de zaak is ook vanuit een ander perspectief heel bijzonder. Maar ja, dan moet je maar komen kijken. Of meedoen met het Instituut voor Verwondering, want daar zal ik er ook op ingaan.

Als je er nog live bij wil zijn dan kan dat nog nét. Vrijdag zit al erg vol, maar op zaterdag zijn er op dit moment nog wat plaatsen. Een kaartje kost 50 euro (want daarmee betalen we zijn overtocht en verblijf): info@instituutvoorverwondering.nl