Wat wilde jij worden toen je 12 was?


Vol

De steengroeve in Winsterswijk is vol komende zaterdag. Haha! Maar wij zijn er bij.

Steengroeve

Ik heb wel eens horen zeggen dat, dat wat je wilde worden toen je 12 was, eigenlijk is was je wil worden.

Wereld

En zo zag de Wereld van de kleine Leon er uit. Ik wilde archeoloog worden. Ik ben het niet precies geworden maar ben en blijf dol op geschiedenis, graven en dingen vinden. Verhalenjager en archeoloog scheelt niet alles. 

Ik speelde en vertelde trouwens eergisteren voor verpleeghuisartsen. Ik vraag me af, hoe ontzettend belangrijk dat werk ook is, wie dat wilde worden op z'n 12e. En gisteren voor veiligheidsfunctionarissen... ook al zo iets. Wat zijn er toch veel beroepen waar een 12-jarige niet aan moet denken.

Maar goed, in Winsterswijk mag je af en toe als bezoeker de steengroeve in om naar fossielen te zoeken. 

Helmen

In de groeve moet je een helm op en ik heb een helm geleend van goede vriend Albert, die architect is (dat beroep kan de 12-jarige ik zich wel voorstellen). 

Met helm

Dresscode van de veiligheidsfunctionarissen:

Helmen

Ik moest ter afsluiting van de dag aanhaken bij het thema Veiligheid (in Bouw en Infra) en heb het verhaal van het mooiste Amerikaanse treintoeterakkoord verteld. De trein toetert vanwege de veiligheid, maar doet dat zo mooi, dat het geluid een Amerikaans ikoon is geworden. En Mondo Leone's schatgraafavontuur. Waar ik uiteindelijk behoorlijk met bouw, infra en veiligheidsissues te maken kreeg.

Zo moest bijvoorbeeld op voorwaarde van de Beierse gemeente onder begeleiding van een bommenexpert gewerkt worden toen de straat open gemaakt werd.

Feuerwerker

Hier gaat de zogenaamde Feuerwerker, met helm, in de bak van de graafmachine het gat in. Hij was namelijk te dik om de ladder te gebruiken. 

Er steeg gejoel op bij de congresgangers. Mag niet van de arbo. En hij had een hesje aangemoeten. Maar dat had de kraanmachinist al aan.

En bommenexpert (ja! joelt de 12-jarige) en veiligheid dat is al zoiets. Hoe zit dat met arbo en explosies?

Ik heb van Ferry, de geoloog, gehoord dat sommigen écht fysiek opgewonden raken van een bom. Dat is vast niet omdat dat zo veilig is.

Maar nu komen we op onderwerpen die niet zo geschikt voor een 12-jarige zijn.

Zoals sexbommen.

Zouden er 12-jarigen zijn die dat willen worden?