Ideetje


Canal Saint Martin

Mijn neef Peter is correspondent voor de Volkskrant in Parijs. Twee jaar geleden was ik rond deze tijd bij hem op bezoek en dit jaar ben ik terug geweest. Hij woont vlak bij dit kanaal: Canal Saint Martin in het 10e arrondissement. Waar ook Gare du Nord en Gare de l'Est liggen.

Place de la Republique

Niet al te ver van de Place de la Republique.

Vlaggetjes

Tijdens mijn vorige bezoek aan Parijs heb ik ook een pizza-tje gegeten.

Vlaggetjes

Gewoon bij mijn neef om de hoek. In een sympathieke hippe pizzeria. Waar de obers jongens met tatouages en baarden waren. Op een kruispunt, waar nu allemaal vlaggetjes hangen.

Terras

Dit is het terras van de pizzeria. Recht tegenover Le Petit Cambodge...

Terras

... en le Carillion. Waar nu geen terrassen meer zijn.

Zo gewoon. Zo dichtbij. Ik had het kunnen zijn... en jij ook. 

 

Ik had trouwens nog wel een ideetje. Het schijnt dat IS-leden bang zijn voor vrouwelijke strijders. Omdat ze geloven dat je niet naar de hemel gaat als je door een vrouw gedood wordt. Mensen. Daar ligt toch een geweldige kans? Als we nou eens alle piloten en drone-bestuurders vrouwen laten zijn?

God is het al.