In mijn straatje


Hek

'Mijn straat is als de wereld' vind ik.

Bijna alles wat in de hele wijde wereld te zien is, is ook heel dichtbij te zien.

Workaround

Nou woon ik wel in een speciale straat, vind ik, aan de rand van het centrum van Utrecht. Vlakbij de shoarmaboulevard van Nederland. Met Chinese massagezaken die moeten sluiten omdat er een bepaald soort spetters, van wat Gerard de oude gitarist van Toontje Lager in het nummer 'Reperteer' (ja die extra r moest er in van hem) 'levensscheppend slijm' noemde, op de muren zitten. En kapperszaken die 24 uur per dag open zijn.

Stenen schaapjes

Maar dat is niet in onze straat. Wel vlakbij, dus.

Schaapjes

Aan het eind van onze straat is iets nieuws gekomen. Een parkje: Het Daalsepark. En in dat parkje nog iets nieuwers. Stenen schaapjes. 

Kunst! Dat hadden we nog niet.

Hoedje van

Nou, ik heb wel een kabouter in mijn tuin, dat is eigen initiatief (met dank aan het kleine volk natuurlijk) maar op deze manier, dat is nieuw. Dankjewel!

En als er een schaap over de dam is... komt er meer kunst.

Stoplicht

Ja, we hebben nog iets gekregen. 

Twee mannetjes

Twee mannetjes steken hand in hand over.

Stoplicht

Twee vrouwtjes. Met een hartje er tussen.

De eerste Nederlandse homo-stoplichten. Dankjewel.