Kale Kuifje en de schat in Beieren


In de Mittenwaldbahn

Als je Kale Kuifje's grote avontuur wil horen...

Het spannende en hilarische verhaal van een man gewapend met een theorie...

NBC

 

Een gitaar...

Met de gitaar bij de advocaat

En een schop:

Boze Beierse Buur

Het gat zou ruim twee meter diep worden

 

Die, dat weten de meeste mensen niet, daadwerkelijk iets heel waardevols heeft gevonden. Niet vergeten hè? Ik heb altijd gezegd, als er daadwerkelijk iets ligt dan wil ik er niks van hebben.

Dan zijn er komend weekend nog een paar plaatsen vrij.

In het kader Mondo Leone's eigen invulling van 'De Nacht van de Geschiedenis' ga ik het verhaal in geuren en kleuren, met film en muziek, vertellen op zaterdagavond 29 oktober om 20:30 uur en zondagmiddag 30 oktober om 16:00 uur.

In het piepkleine Hoofdgebouw van het Instituut voor Verwondering in Utrecht. 

Als je wil komen moet je opschieten en een mail sturen naar info@instituutvoorverwondering.nl en dan krijg je daarna te horen hoe het in zijn werk zal gaan.

'Ik heb nog nooit zo'n goed verhaal gehoord'  vertelde me een 15 jarige leerling die ik het afgelopen donderdag op werkkamp vertelde. Die van tevoren geen zin had: 'Verhalen? Pfff. Die vertelde mijn moeder me vroeger voor het slapen gaan.' De hele groep van ruim 20 leerlingen (die volgens de leraren normaal een 'span of attention' hebben van 10 minuten) zat meer dan een uur ademloos te kijken en luisteren.

'Ik trek het niet meer'  zei een studente, tijdens een gastles aan de HKU afgelopen vrijdag, vlak voor de ontknoping.

En dan het mooiste moderne compliment, wederom van een studente, maar deze keer van de pabo: 'Het is nog nooit eerder gebeurd, maar ik heb anderhalf uur niet op mijn telefoon gekeken!'