Oss en de ezel


Waarheen waarvoor?

Ik probeer mijn weg te vinden in 'uncharted territory'. Op zoek naar de beste plek voor mijn verhalen, muziek en ideeën.

Koppig als een ezel. Je kunt mij niet een richting uitduwen die ik niet wil en ik blijf geloven dat er een plek is. Maar waar?

Dat geloven is aan de ene kant gemakkelijk omdat ik weet dat er een plek in de harten van de mensen is. Ik zie het bij mensen die blij verrast zijn als ze Mondo Leone ontdekken. Afgelopen weekend zei iemand nog na een optreden: Ik kende jou nog helemaal niet!

Pluche

Aan de andere kant is het moeilijk omdat Mondo Leone niet in een vakje past. Dat was altijd een probleem bij schouwburgen... wat is het? Het is geen cabaret, geen muziektheater, geen luisterconcert, geen musical... en zo kwam ik meestal in de rubriek 'divers' of 'avontuur'. Maar er is hoop.

Neem bijvoorbeeld Oss.

Jaren geleden was ik in het theater in Oss 'blind date'. Mensen wisten niet wat ze zouden gaan krijgen. Voorwaarde was wel dat ik een pauze in zou lassen zodat mensen weg konden gaan als ze er niks aan vonden. Hahaha. Dat deden ze niet en het was een leuke avond. Aan de andere kant heeft het niet doorgezet. Ik blijf moeilijk in de theater-vakjes passen en je kunt niet 'blind date' blijven.

Maar nu ben ik in Oss 'vonk'! Niet in het theater, maar in de raadszaal. Ik ben gevraagd om een inspirerende lezing te houden voor de gemeente.

Beter.

Ik heb het met plezier in de agenda gezet.