Munt


Voorkant schatkaartje

Ik kreeg vandaag een mailtje dat begon met:

Beste Leon,

Ooit heb ik voor mijn verjaardag van twee dierbare vrienden jouw zoektocht gekregen. Dat wil zeggen, ik kreeg een schatkaartje. In november 2013 ben ik dan ook samen met een van de twee naar Utrecht geweest. Ik vond het echt geweldig! De munt heeft tot en met afgelopen oktober in mijn portemonnee gezeten.

En ze is door een ongelukkige samenloop van omstandigheden haar munt kwijtgeraakt... of ik er nog een heb.

Is dat niet geweldig? Zes jaar in de portemonnee!


Het is dan ook niet zomaar een munt. Het is de 'Schat van Mondo Leone'-munt die alle mensen hebben gekregen die het schatgraafavontuur mogelijk hebben gemaakt. Mensen die mijn onderzoek hebben gesteund.


De Beierse aannemer, Flori, was ook op het slotfeest in november 2013 aanwezig. In klederdracht.

In deze munt zit een code. Mensen kunnen daarmee de combinatie van de cijfersloten onthouden. De cijfersloten waarmee een kistje is afgesloten dat ruim 2 meter onder het asfalt van Wörnerstraße in het Beierse plaatsje Mittenwald ligt. Met daarin 'De schat van Mondo Leone'. Iets heel waardevols. Wat dat precies is ga ik je nu niet aan je neus hangen. Daarvoor moet je maar een keer naar het schatgraafverhaal komen luisteren.

Maar de persoon die de munt kwijt is weet wat het is.


Er is een nieuwe munt met de post onderweg naar haar.

Zes jaar... ongelofelijk.