BloemIk liep er langs en dacht: goh wat een bijzondere bloem. Zo een heb ik eigenlijk nog nooit gezien. Toen ik beter keek dacht ik: o nee, het is een ui.

Zo, maar dan omgekeerd zou je ook naar onze lockdown situatie kunnen kijken. Het is uien. Maar het is ook een bloem zoals je nog nooit gezien hebt.

Voor mij is het zo in elk geval. Als dit niet was gebeurd had ik nooit de Quarantaine Club bedacht. Voor die Club heb ik 40 dagen lang iedere dag een liedje opgenomen. Heel simpel (geen truuks, geen effecten), heel kwetsbaar, heel direct. In een blokhut die ik in mijn werkruimte heb staan. 

En... nu denk ik, waarom heb ik dat niet veel eerder gedaan? Het is in al zijn onvolkomenheid en ongepolijstheid een veel betere vorm dan alles wat ik ooit op CD heb gedaan. Waarom spiegel ik me aan wat anderen doen? Dit isveel minder afstandelijk dan alles op spotify. Dit is een op een. Geen massaproduct. Nee, juist niet. Zeker in combinatie met de verhalen en ideeën die ik er bij vertel (ook heel simpel, in een email) voor de Quarantaine Club (QC) leden werkt het wonderwel. 

Een van de mooiste dingen die iemand er over schreef was:

Vandaag speelde ik mijn playlist af met mijn favoriete QC liedjes. En toen dacht ik aan waarom ik het toch altijd zó mooi vind wat je maakt en waarom het zo binnen komt. Volgens mij is het dit: jouw QC mails zijn voor mij een soort hartherinneraars.
Dat ik weer weet dat ik een hart heb, dat ik weet waar mijn hart zit, wie er allemaal in zitten. En dat ik er zelf ook in zit. En dat het zo groot is dat er nog genoeg moois te ontdekken valt. Je maakte de optimistische binnenwereldreiziger weer in me wakker en dat vind ik zo tof!

'Binnenwereldreiziger' is een van de liedjes die ik opgenomen had.

Het gaat over het feit dat alles ter wereld al zo ongeveer ontdekt is. Wat moet een ontdekkingsreiziger nog vandaag de dag? Nou, naar binnen gaan. Want als ik iets nieuws ontdek in mezelf dan ben ik vast en zeker de eerste!

En hartherinneraar kunnen en mogen zijn is een ontdekking van formaat.

Dus de Quarantaine Club waarbij je iedere dag een soort geestelijke bento box krijgt met idee en muziek is voorlopig nog niet weg. Op dit moment loopt een 'reprise' van de eerste reeks van 40. En daarna gaat 'ie weer in reprise. 

Informatie: info@instituutvoorverwondering.nl