MONDO LEONE

Schatbegraver


Mondo Leone betekent 'de Wereld van Leon' en is de verzamelnaam voor mijn (Leon dus) werk.


Maar mijn werk is mijn leven en mijn leven is mijn werk.


Dus het gaat over heel veel, echt van alles en nog wat. Van 'Autorijden met m'n zoontje' (piepklein liedje) tot 'Met steun van 1100 man een groot gat graven in Beieren' (bovenste foto), van uitzoeken wat het verhaal achter het mooiste treintoeter-akkoord ter wereld is tot proberen een Utrechtse Kabouter in mijn tuin te krijgen. Van een mooi gesprek met mijn visboer tot zoekacties met onwaarschijnlijke partners, zoals het leger.

Het is allemaal hetzelfde. Verwondering is het begin van alle mooie dingen. Wie niet open staat ziet niks.


Kenmerkend voor mij blijkt te zijn dat ik goed stil kan staan bij dingen waar de gemiddelde mens (op het eerste gezicht waarschijnlijk totaal terecht) straal aan voorbij loopt. Dat ik het bijzondere kan zien in het alledaagse.

Vervolgens heb ik er een handje van dat ik achter mijn fascinaties aanjaag. Zo snel als ik ergens een verhaal of iets bijzonders achter vermoed, zet ik de achtervolging in.

Die verhalen vang ik vervolgens in beeld, muziek en tekst. Mensen blijken daar vrolijk van te worden en het inspirerend te vinden.

Op deze site vind je een aantal digitale voorbeelden. Het leukst is Mondo Leone, net zoals het leven zelf, live. Ook daarover vind je hier informatie.