Live?

Aan het spelen op de pabo

Wat 'Mondo Leone live' nou precies is laat zich moeilijk uitleggen. Niet omdat het ingewikkeld is, nee het is juist heel simpel. Het laat zich alleen met niks vergelijken. Ik ken geen enkel voorbeeld van iemand die hetzelfde doet.

Ik ben een soort verhalenverteller die alle middelen die hem ter beschikking staan gebruikt. In mijn geval is dat film (ik ben documentairemaker, geweest), muziek (ik ben beroepsmuzikant, geweest) en tekst (ik vertel al sinds mijn vijfde). Die gaan volkomen natuurlijk samen en versterken elkaar. Dat ze natuurlijk samengaan is niet zo gek. Ze komen uit één koker, namelijk de mijne, en dienen één doel: het verhaal. Hoe dan ook, als je het gezien hebt is het zo logisch als wat.

Het is in elk geval een verrassende en inspirerende mix van filmpjes, liedjes en verhalen. Allemaal tegelijk.

Samen zijn ze een pleidooi voor verwondering. Voor oprecht nieuwsgierig zijn. Voor open staan, stil staan bij dingen die je opvallen en achter je fascinaties aangaan.

Om je een idee te geven van de toon, een paar filmpjes:

Snap je het een beetje? Maar dit verhaal vertel ik dan live, terwijl ik muziek maak en de film te zien is.

Nog twee dingetjes, de ultrakorte versie van een liedje en een verhaal dat ik voor de gelegenheid in mijn blokhut heb opgenomen, maar dat ik natuurlijk ook gewoon live met foto's kan vertellen.

Deze filmpjes en liedjes zijn allemaal kort en licht. Ik heb wel degelijk ook langere en ontroerende verhalen. Maar die wil ik hier niet op internet weggeven.

Ach weet je wat? Ik doe er nog een, een oudje, maar gelukkig tijdloos:

Voel je hoe muziek, verhaal en beeld hand in hand gaan? Welkom bij Mondo Leone.