CD's, Deluxe en meer

Hoes JIJ   JIJ is Koen JIJ in platenkast

Mijn eerste twee CD's (Mondo Leone CD-DVD en Nieuwe Liedjes) zijn 'gewoon' bij een platenmaatschappij uitgekomen. Bij V2 records.

JIJs Nog meer JIJs

Daarna ben ik het anders gaan doen. Hierboven zie je mijn 5e: JIJ, die met een beetje geluk niet alleen zo heet, maar ook daadwerkelijk op je lijkt. Ik teken je gezicht op de voorkant.

JIJs 

JIJs

Ik heb wat af zitten tekenen, mensen met bandana's, duikbrillen sommige mensen hadden zelfs foto's van huisdieren opgestuurd:

JIJ is twee katten

De basis voor deze CD waren liveopnames: Mee-Maak-Momenten.

Parijs wordt wakker 

Er hangt iets in de lucht

Het publiek waren de mensen die deze CD mogelijk hadden gemaakt door hem 'blind' al te kopen. De band was mijn droomband: Leon Klaasse op de drums, Herbie Flowers, eminence grise van de popmuziek (hij heeft oa Walk on the Wild Side van Lou Reed gebast, een van de meest iconische baspartijen uit de popgeschiedenis en Space Oddity van Bowie en ga maaar door en door), Jac Bico op gitaar en Simon Gitsels op toetsen.

Dat vind ik nou een mooie bezetting, met een bassist die mijn vader had kunnen zijn en een toetsenist die zo oud is als de zoon die mijn eerste lief kreeg, nadat ik bij haar weg was.

Mondo Leone heeft (zoals je hier op meerdere plekken kunt lezen) een geschiedenis met 'buiten de lijntjes kleuren'. Ik bleek ook al aan crowdfunding te doen voordat ik wist dat dat zo heette.

De eerste CD nadat ik weg was bij de platenmaatschappij heet: Open Deuren Naar Geluk en was mogelijk gemaakt door Mondonateurs (kochten ongezien de CD voor te veel geld), de tweede heette Voor Jou Van Mij en was mogelijk gemaakt door Kadonateurs (kochten ongezien twee CD's, een voor henzelf en een om weg te geven).

De CD's zijn nog steeds te koop (hoewel Nieuwe Liedjes uitverkocht is).

Andere muziek-project-dingen die ik bijzonder vond waren bijvoorbeeld de 40e verjaardag van mijn basgitaar die ik gevierd heb in Vredenburg in Utrecht, in de grote zaal, met een kleine duizend mensen.

En het feest van de meer dan 1000 leden (toen Club Mondo Leone meer dan 1000 leden had) voor 1200 man.

Met Jean-Marc van Tol

Hier zie je, tijdens dat feest van de meer dan 1000 leden, Yours Truly met Jean-Marc van Tol (oude klasgenoot van de kunstacademie en) tekenaar van Fokke en Sukke (ze zeggen dat, net zoals een hond op zijn baasje lijkt, getekende stripfiguren op hun tekenaar lijken... wat denk jij?), die een speciale 'Fokke en Sukke als Mondo Leone' tekening had gemaakt. Waar wij weer een tasje van hadden laten maken dat iedereen (met daarin een peer van het land waarop het Jimi Hendrix huisje staat) mee naar huis kreeg:

Peer

Met Joost Swarte

Een andere bijzondere gast: Joost Swarte, die een 'Mondo Leone baardjes bewaardoosje' had gemaakt, dat iedereen ook, weer in het tasje, mee naar huis kreeg.

Dames met baardjes